Ψυκτικοί θάλαμοι κατάψυξης

ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ

Ψυκτικοί θάλαμοι βαθιάς κατάψυξης - τούνελ κατάψυξης - spiral Freezer

Οι Ψυκτικοί Θάλαμοι Βαθιάς Κατάψυξης κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις Continue Reading
ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ

Ψυκτικός θάλαμος κατάψυξης τροφίμων

Οι Ψυκτικοί Θάλαμοι Κατάψυξης Τροφίμων κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις Continue Reading

Ψυκτικός θάλαμος κατάψυξης προϊόντων ζύμης

Οι Ψυκτικοί Θάλαμοι Κατάψυξης Ειδών Ζύμης (σφολιάτα, πίτσα, ψωμάκια κλπ.) Continue Reading
ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΘΑΛΑΜΟΣ

Ψυκτικός Θάλαμος Κατάψυξης Ειδών Ζαχαροπλαστικής

Οι Ψυκτικοί Θάλαμοι Κατάψυξης Ζαχαροπλαστικής κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις Continue Reading
microThKatL

Η κατασκευή Ψυκτικών Θαλάμων Κατάψυξης πραγματοποιείται με την χρήση πιστοποιημένων θερμομονωτικών πάνελ πολυουρεθάνης, τύπου σάντουιτς,  για την αποθήκευση ή συντήρηση προϊόντων. Καινοτόμα, λειτουργικά, με σεβασμό στην ποιότητα, αξία, το βάρος και τα λοιπά χαρακτηριστικά του προϊόντος σας, προσαρμόζονται στις απαιτούμενες διαστάσεις.Τα θερμομονωτικά πάνελ συμπιεσμένης  πολυουρεθάνης έχουν  πυκνότητα 40-42 kg/m3 και πάχος 12 cm-18 cm. Τα panel είναι ιδανικά τόσο για την κατασκευή ψυκτικών θαλάμων όσο και χώρων με ειδικές απαιτήσεις σε θερμοκρασία και υγρασία.

Περιγραφή πάνελ
Η κατασκευή τους αποτελείται από 2 απόλυτα επίπεδα, λεία ελάσματα πάχους 0,5mm ανά πλευρά, τα οποία στο ενδιάμεσο διαθέτουν μόνωση από πρεσαρισμένη σκληρή αυτοσβυνόμενη πολυουρεθάνη, πυκνότητας 40-42 kg/m3. Τα ελασματόφυλλα αποτελούνται από γαλβανισμένη, βαμμένη ή και πλαστικοποιημένη λαμαρίνα λευκού χρώματος και φέρουν επικάλυψη προστατευτικής μεμβράνης-φιλμ για την ασφαλή μεταφορά τους.

Η καινοτομία των panel που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των ψυκτικών tomhPanelθαλάμων αφορά στο σχεδιασμό τους, μια και οι πλαϊνές κάθετες επιφάνειες κατά τη μεταξύ τους σύνδεση (αρσενικό-θηλυκό) δεν είναι λείες, αλλά έχουν εσοχές κι εξοχές σε τραπέζιο σχήμα, οι οποίες καταφέρνουν να δημιουργήσουν θερμικά φράγματα. Το αποτέλεσμα είναι η άψογη εφαρμογή μεταξύ τους: Ο ψυχρός αέρας του ψυκτικού θαλάμου αδυνατεί να ακολουθήσει λοξή πορεία κι επιπλέον, δεν καταφέρνει να διαπεράσει το πρώτο θερμικό φράγμα. Έτσι, τα συγκεκριμένα panel αποτελούν την απόλυτη λύση για την κατασκευή ψυκτικών θαλάμων κατάψυξης, αφού οι απώλειες ψύξης που καταγράφουν είναι μηδενικές.

Οι πόρτες των ψυκτικών θαλάμων κατάψυξης που χρησιμοποιούμε είναι ιταλικής και ελληνικής κατασκευής και στο εσωτερικό τους διαθέτουν μόνωση πολυουρεθάνης, ενώ εξωτερικά φέρουν πλαστικοποιημένα χαλυβδόφυλλα με επίστρωση από PVC.

Πόρτες 4 βασικών τύπων:

  • ανοιγόμενες
  • συρόμενες
  • χειροκίνητες
  • ηλεκτροκίνητες με χρήση μπουτόν ή ασύρματου χειριστηρίου.
Τεχνικά χαραχτηριστικά πόρτας
Το πάχος του φύλλου της πόρτας κυμαίνεται από 9,2 cm έως και 12,1 cm, ενώ η κάσσα είναι κατασκευασμένη από υλικό PVC και διαθέτει περιμετρικά, στο λάστιχο της πόρτας, ηλεκτρική αντίσταση που λειτουργεί κατά του πάγου. Η πόρτα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει και από μέσα με ειδικό φωσφορούχο κλείστρο ασφαλείας, για την προστασία του χρήστη, βάσει προδιαγραφών ασφαλείας. Όλες οι ανοιγόμενες πόρτες συνοδεύονται από κλειδαριά. Στο εσωτερικό της πόρτας τοποθετούμε κουρτίνα από διαφανείς λωρίδες PVC με ανοξείδωτο οδηγό στήριξης, ώστε να αποφύγουμε τυχόν απώλεια ψύξης κατά το άνοιγμα της πόρτας ή τοποθετούμε αεροκουρτίνα στο εξωτερικό τμήμα της πόρτας του ψυκτικού θαλάμου κατάψυξης.
.Το δάπεδο των ψυκτικών θαλάμων είναι ενισχυμένο κι αποτελείται από συμπιεσμένη πολυουρεθάνη πάχους 10-12 εκατοστών. Έχει πυκνότητα τουλάχιστον 40 kg/m3 και φέρει επικάλυψη από αντιολισθητικά φύλλα PLYWOOD, με φαινολική επίστρωση, ικανά για μεγάλα φορτία (2000 Kg/m2).  Το δάπεδο διατίθεται σε δυο χρώματα: γκρι και σκούρο καφέ. Είναι πιστοποιημένο καθώς κι εγκεκριμένο για τοποθέτηση/χρήση στις Βιομηχανίες Τροφίμων.


Η σύνδεση των πάνελς με ειδικά τεμάχια καθώς και η χρήση μονωτικών υλικών  σε όλες microPanelLτις οριζόντιες αλλά και κάθετες γωνίες, καθιστούν τον ψυκτικό θάλαμο συμπαγή. Επιπλέον δημιουργούν λαβύρινθο χωρίς θερμογέφυρες, με αποτέλεσμα να μηδενίζονται οι απώλειες ενέργειας και να προστατεύεται το υλικό της πολυουρεθάνης από την υγρασία. Τα ειδικά τεμάχια σύνδεσης είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο κι έχουν επικάλυψη από προφίλ κουρμπέ πλαστικού, για τον εύκολο καθαρισμό και την αποφυγή μικροβίων και μυκήτων. Συνεπώς, πληρούνται απόλυτα οι απαιτούμενες υγειονομικές  διατάξεις όπως και οι προδιαγραφές της Ε.Ε.


Τύποι Ψυκτικών Θαλάμων Κατάψυξης


Πιστοποιημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα εργοστάσια κατασκευής
Οι ψυκτικοί θάλαμοι συντήρησης  συνδέονται με τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό (αεροψυκτήρας, ψυκτικό μηχάνημα) και με ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (ηλεκτροψυκτικός πίνακας) που είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές και με υλικά αξιόπιστων οίκων. Τα ψυκτικα μηχανηματα ειναι από αναγνωρισμένους διεθνείς οίκους, όπως είναι οι: BITZER, L’UNITE HERMETIQUE, COPELAND,BOCK, GUNTNER, GEA Küba, FRIGABOHN . certificates   Η εταιρεία μας είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2008 και 303/2010, γεγονός που διασφαλίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας τηρούν τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές ελέγχου (HACCP και ISO 9001).
ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΑΛΥΒΔΙΝΩΝ ΕΛΑΣΜΑΤΩΝ
Προδιαγραφές Χαλύβδινων Ελασμάτων Μέθοδος Γαλβανίσματος ΕλασματοφύλλωνΠροδιαγραφές ΒαφήςΠροδιαγραφές Πολυουρεθάνης